Voice over IP

VoIP is de afkorting voor Voice over IP. Vrij vertaald betekent dit 'spraak over een datanet', oftewel; bellen via een internetverbinding.

Bellen via een internet verbinding heeft een aantal grote voordelen. Flexibiliteit en kostenbesparing worden over het algemeen als de belangrijkste factoren gezien.

Tevens zijn met VoIP alle functionaliteiten van een volwaardige telefooncentrale binnen handbereik, ook als uzelf niet over een centrale beschikt.
Een ander voordeel is dat u overal bereikbaar kunt zijn als u maar een internetverbinding en een VoIP toestel hebt.

Bij bekende computerprogramma's als Skype en Google Talk worden de gesprekken via het openbare internet vervoerd. Dat maakt de verbindingen wat storingsgevoeliger. Door onze samenwerking met verschillende netwerk leveranciers kunnen de gesprekken getransporteerd worden via een speciale xDSL verbindingen in een afgeschermd deel van internet waardoor we een hogere kwaliteit bieden.

Afhankelijk van uw eisen en wensen kan VoIP op 3 manieren ingezet worden:

  • Hosted Voice
  • Siptrunks met eigen centrale
  • Siptrunks met VoIP gateway voor het gebruiken van uw huidige centrale

 

 

Hosted VoIP

Bij hosted VoIP maak je gebruik van ons centraal VoIP netwerk.
U heeft geen eigen VoIP server/telefooncentrale nodig.
U betaalt maandelijks en alleen voor de diensten die u afneemt.
Onderhoud, upgrades en backups behoren daarmee tot het verleden.Siptrunks met eigen centrale

Moderne telefoonsystemen ondersteunen tegenwoordig siptrunks, dit houd in dat de huidige (ISDN) lijnen vervangen worden door siptrunks en de centrale rechtstreeks met ons platform connectie maakt. U heeft in deze optie geen ISDN infrastructuur meer nodig en kan flink besparen op de maandelijkse, -en gesprekskosten.Siptrunks met VoIP Gateway

Met deze oplossing is het mogelijk uw huidige systeem aan te sluiten op VoIP doormiddel van een Patton VoIP Gateway.