KPN gaat ISDN telefonie uitfaseren

Op 13 april 2017 heeft KPN via een officieel persbericht aangekondigd te gaan stoppen met het leveren van telefonie over het traditionele ISDN netwerk. De afgelopen 5 jaar is het gebruik van VOIP telefonie als bewezen alternatief voor ISDN enorm toegenomen. Tegenwoordig zijn er zelfs meer VOIP aansluitingen dan analoge en ISDN telefonie aansluitingen.

Door het gebruik van VOIP kunnen meerdere diensten over één aansluiting gecombineerd worden waardoor voor het MKB een flinke kostenbesparing valt te realiseren. Daarnaast verhoogd VOIP de bereikbaarheid van de MKB bedrijven vanwege de flexibiliteit die bellen via VOIP biedt. bijvoorbeeld het automatisch doorverbinden van een telefoongesprek naar mobiel wanneer het toestel onbereikbaar is.

Waarom stopt ISDN?

ISDN is een verouderde en relatief dure techniek dat door de opkomst van nieuwe technieken zoals GSM, 4G en VOIP (bellen over internet) steeds minder wordt gebruikt. VOIP is inmiddels al jaren een stabiel alternatief voor de ISDN en door de kostenbesparing populair onder veel huishoudens en het MKB. Inmiddels wordt VOIP door meer dan 90% van de bedrijven in Nederland gebruikt, door de daling in het aantal gebruikers is het onderhouden van het ISDN een steeds duurder wordende aangelegenheid. Zo verhoogde KPN vorig jaar in juni al de prijzen van bestaande ISDN aansluitingen. Ook kan ISDN qua functionaliteiten niet meer mee, het is geen toekomstbestendige oplossing en dus is het logisch dat KPN stopt met ISDN telefonie.

Waarom nu overstappen naar VOIP telefonie?

Vanaf 1 september 2019 zullen enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN niet meer beschikbaar zijn voor klanten van KPN. Voor ISDN15/20/30 geldt dat KPN deze dienst verlening vooralsnog continueert en tenminste tot 1 januari 2021 blijft ondersteunen.

Door nu over te stappen weet u zeker dat u op tijd bent met de overstap naar bellen over VOIP en bent u klaar voor de toekomst. Door de hoge kosten die ISDN telefonie met zich meebrengen zal de overstap voor de meeste bedrijven direct een kostenbesparing opleveren.

Overstappen naar VOIP eenvoudig geregeld

Maakt u nog gebruik van ISDN telefonie en wilt u overstappen naar VoIP? De overstap is eenvoudig geregeld. Wij kunnen de overstap in gemiddeld een week voor u in orde maken inclusief het behoud van uw huidige telefoonnummer.